Privlačenje gostiju na vožnju qaudovima ujedno znači i dolazak turista u Livno

„Jedna djevojka iz Bijeljine mirno je sjedila na našem quadu kada joj se približio jedan stariji divlji konj, mislim da je osjetio opuštenost i smirenost kojom je zračila. Približio je svoju glavu njezinom licu i u tom položaju ostao preko 15 minuta, nakon čega je pustio četiri suze.. Svi smo bili u šoku, a djevojka je samo počela plakati. Taj prizor i tolika količina emocije ne može se riječima opisati.“ Priča nam Zvonimir dok smo sjedili na pauzi od vožnje quadovima s pogledom uprtim u krdo divljih livanjskih konja.
„Ne može me nitko uvjeriti kako ta bića nemaju dušu. I baš uvijek prilaze osobama koje odišu mirom.“ Dodaje Zvonimir.

Prišli su i nama. I zaista, doživljaj je to koji se teško može usporediti s bilo čim drugim. Na oko 1200 metara nadmorske visine na kojoj smo se tog dana nalazili u surovosti, a opet miru koji se jedino u prirodi može osjetiti, uživali smo u druženju s tim čudesnim bićima. Okruženje netaknutih i nedovoljno istraženih predjela livanjskih planina, posramilo nas je. Dar od Boga u neposrednoj blizini, a gotovo da ga ne primjećujemo. No, primijetio ga je Zvonimir i odlučio kako će taj dar, ljepotu kraja u kojemu je odrastao prikazati u punom sjaju, što će vidjeti i u čemu će uživati mnoštvo ljudi.

Svoju ideju Livnjak Zvonimir Perković u stvarnost je pretvorio u studenom prošle godine. Za što mu je bila potrebno podrška obitelji koju je odmah dobio, kupovina pet quadova kroz koje je ostvario i svoju strast prema motorima te vlastita financijska sredstva za koja se uz podršku supruge samostalno izborio. Upustio se Zvonimir tada u avanturu života zvanu „ATV Experience Livno“.

„Cijeli život čovjek radi različite poslove, a ono o čemu mašta i što voli uglavnom ostavlja po strani, govoreći sam sebi kako vremena ima. No, vrijeme prebrzo prolazi i odjednom je došao taj trenutak kada sam shvatio koliko je godina prošlo, a još uvijek nisam ni pokušao ostvariti ono što sam zapravo ja.“

Podijeli na: