Livno sve privlačnije | Dolaze radi divljih konja, ostaju radi prirodnih ljepota

Livno, zahvaljujući Divljim konjima i prirodnim ljepotama kojima obiluje postaje jedno od turističkih potencijala Bosne i Hercegovine zbog ideja isključivo nekolicine zaljubljenika u svoj rodni kraj.

Kada su dolaskom mehanizacije vlasnici iz okolice Livna odbacili svoje konje, nitko nije mogao zamisliti da će jednoga dana potomci tih konja biti možda i najveći turistički potencijal livanjskog kraja. Konje koje danas viđamo na obroncima Kruga, visoravni iznad Livna, potpuno su divlji, ali opet nekako toliko pitomi da svojom ljepotom privlače goste iz cijele regije, ali i svijeta.

Kada divljim konjima dodate prirodne ljepote ovoga kraja, ugodnu klimu i bogate gastronomske specijalitete dobijete turističku atrakciju koja sve više postaje prepoznatljiva širom zemlje. ”Ovo je naš prvi posjet Livnu i prelijepo je, planirali smo ostati tri dana.

Posjetili smo divlje konje. Impresivni su, mogli smo im prići i dirati ih. Zbilja predivan trenutak”, kazala je za Bljesak.info Ania, turistkinja iz Poljske koja je s obitelji na proputovanju kroz Bosnu i Hercegovinu. 

Nekad dva do tri smještaja, danas na stotine

Potencijal divljih konja, kao i ljepote kojima obiluje ovo područje, prije nekoliko godina prepoznala je nekolicina zaljubljenika u svoj rodni kraj, te su ponudama pružili nevjerojatan doživljaj. Zahvaljujući prvenstveno ovim entuzijastima, Grad na Dumanu danas zauzima posebno mjesto u turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine.

Ostatak članka pročitajte na https://bljesak.info/gospodarstvo/turizam/livno-sve-privlacnije-dolaze-radi-divljih-konja-ostaju-radi-prirodnih-ljepota/429919

Podijeli na: